Er zijn zat leuke snelle crossovers. Zolang ze maar niet te groot of te zwaar zijn.

Zoals jullie weten, hebben wij niet altijd het beste voor met de crossover. Het is namelijk een ridicuul concept. Zeker in deze tijden van schaarste is het vreemd dat je gaat etaleren met exces. De crossover en SUV zijn een beetje het strooien van Ruderer champagne in R&B video’s 10 jaar geleden: doodzonde van de grondstoffen en toffe ingrediënten. Want in veel gevallen kun je de aandrijflijn in een ‘normale’ auto droppen en je hebt ineens een heel erg leuke auto.

Maar dat wil niet zeggen dat alle snelle crossovers niet de moeite waard zijn. In tegendeel, er zijn zat auto’s waarbij de scheidslijn tussen gewone automobiel en crossover dicht bij elkaar ligt. De sportieve versies daarvan kom je niet geheel ontoevallig tegen in dit overzicht. Wat je niet tegenkomt zijn de grotere crossovers en SUV’s.

Uiteraard is het een lijstje met de tofste snelle crossovers, niet zozeer ALLE snelle crossovers. Als je er eentje mist, laat het dan weten in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *