De Honda S2000 Type R die er veel eerder moeten zijn, is er nu! En je kan er eentje bestellen.

In de afgelopen jaren heeft Honda ons verblijd met enkele memorabele Type R-modellen en FN-generatie Civic Type R. Nu is een ‘snelle’ badge niet heel bijzonder, in principe. Veel merken hebben er wel een of twee. Het bijzondere aan de Type R-behandeling was dat Honda echt enorm veel ingrijpende aanpassingen deed om er een echte rijdersauto van te maken.

Op basis van de NSX, Integra, Accord en Civic heeft Honda deze speciale modellen gebouwd. Dat zijn er dus niet heel erg veel. Het is dan ook niet dat Honda nu een complete lijn van Type R-modellen heeft. Je kunt vandaag de dag alleen de Civic bestellen. Een andere belangrijke omissie is een snelle S2000 Type R, die kwam er namelijk ook niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *